אוכל נגיש מתכון נגיש

קינוחים: קרם תפוזים ממרח חמוץ-מתוק לקינוח

קרם התפוזים הוא מעין ממרח חמוץ-מתוק במרקם של ריבה, המשתלב עם קינוחים, עוגות, טארטים ועוד. מומלץ להגיש בכלים או כוסות שקופים. מכמות זו, ניתן להכין בין 10-15 מנות בהתאם לגודל הכלי. נפלא להגשה ואירוח בארוחות קלילות וכמנת ביניים מפנקת. קבלו באדיבות פרימור, המותג המוביל בישראל בייצור ושיווק מיצים סחוטים ומקוריים, מתכון אישי מרענן ומפנק.
קרם תפוזים אישי ופלחי הדרים מיובשים עם מיץ תפוזים מתוצרת 'פרימור' (צילום: יולה זובריצקי).
קרם תפוזים אישי ופלחי הדרים מיובשים עם מיץ תפוזים מתוצרת 'פרימור' (צילום: יולה זובריצקי).

פרימור, המותג המוביל בישראל בייצור ושיווק מיצים סחוטים ומקוריים, מציע חגיגת קיץ עם מתכון מרענן ומפנק בימי הקיץ החמים בקינוח מתוק ומרענן של קרם תפוזים אישי, פירורי עוגת ספוג ופלחי הדרים מיובשים. בחברת "פרימור" מדגישים, כי כל מרכיב מוכן בפני עצמו ויחד יוצרים הם עושר של טעמים ערבים לחיך.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’נגישות-נט'ב’פייסבוק' או ב’טוויטר'

קרם התפוזים הוא מעין ממרח חמוץ-מתוק במרקם של ריבה, המשתלב עם קינוחים, עוגות, טארטים ועוד. מומלץ להגיש בכלים או כוסות שקופים. מכמות זו, ניתן להכין בין 10-15 מנות בהתאם לגודל הכלי. נפלא להגשה ואירוח בארוחות קלילות וכמנת ביניים מפנקת.

◄ קרם התפוזים;

★ 2/3 כוס מיץ תפוזים 100% טבעי "פרימור" (250 מ"ל)
★ 1/3 כוס מיץ מתפוז סחוט
★ 4 ביצים
★ 1.5 כוס סוכר
★ 1 כף גרידת תפוז
★ 150 גרם חמאה חתוכה לקוביות

◄ פירורי עוגת ספוג (תבנית בקוטר 24);

★ 4 ביצים
★ 2 כוסות קמח תופח
★ 1.5 כוסות סוכר חום
★ 3/4 כוס שמן קנולה
★ 1 כוס מיץ תפוזים 100% טבעי "פרימור"
★ 1 כף גרידת תפוז

◄ פלחי ההדרים;

★ 1 תפוז שטוף היטב
★ 1 לימון
★ 1/2 כוס מיץ תפוזים 100% טבעי "פרימור"
★ 2 כפות סוכר חום

◄ אופן ההכנה;

1. הכנת העוגה: מקציפים בקערה את הביצים והסוכר במהירות מקסימלית תוך כדי הוספת השמן. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את גרידת התפוז, מיץ התפוזים והקמח. מקציפים עד לקבלת תערובת חלקה.

2. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך כ- 35 דקות ועד להתייצבות והשחמה.

3. לאחר שהעוגה מתקררת היטב, חוצים אותה לשניים. חצי עוגה מניחים בצד ואת החצי הנוסף מפוררים היטב ושומרים בכלי סגור עד להגשה.

4. הכנת פלחי הדרים: פורסים את ההדרים לפרסות של 0.5 ס"מ, יחד עם הקליפה. מסדרים בתבנית ומפזרים מעל הפירות סוכר ושופכים את מיץ התפוזים.

5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ואופים כשעה ועד לייבוש מלא. מקררים על גבי רשת למשך מספר שעות ומאחסנים בכלי סגור עד להגשה.

'פרימור סחוט' המרענן היעיל של הקיץ | צילום וסטיילינג; יולה זובריצקי
'פרימור סחוט' המרענן היעיל של הקיץ | צילום וסטיילינג; יולה זובריצקי

6. הכנת קרם התפוזים: בסיר בעל תחתית עבה, טורפים את כל החומרים למעט החמאה ומבשלים כ- 5 דקות על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד ועד לרתיחה.

7. מנמיכים את האש ללהבה הכי נמוכה, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שכל החמאה נבלעת בתערובת.

מבשלים עוד 3 דקות עד שהתערובת מבעבעת. מסירים מהאש ומקררים היטב לטמפרטורת החדר.

8. הרכבת המנה: מניחים פירורי עוגה בתחתית כל כוס או כלי. מעל הפירורים מזלפים קרם תפוזים ומעליו פירורי עוגה נוספים.

מקשטים בפלחי הדרים ובעלי נענע טריים ומגישים לאחר קירור.

9. אם נותר מתערובת הקרם, מעבירים לצנצנת מעוקרת ושומרים במקרר.

המתכון, הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה.

שלוחה תודה מיוחדת למשרד 'מירב בורמד תקשורת שיווקית ויחסי ציבור' על הסיוע בהבאת מתכון זה. צילום וסטיילינג; יולה זובריצקי.

█  פרימור – ייצור ושיווק מיצים סחוטים ומקוריים

פרימור, המותג המוביל בישראל בייצור ושיווק מיצים סחוטים ומקוריים. התפוזים ב'פרימור' נסחטים בקיבוץ גת ובקיבוץ גן שמואל וממנו נשלחים לכל הסופרים והחנויות.

כמו כן לפרימור, יש מגוון רחב של מיצים ונקטרים מבוססי פרי, בעלי אורך חיי מדף ארוכים ורכזי פרות לשוק המוסדי.

פרימור – מותג הבית של חברת גן שמואל מזון, בבעלות משותפת של הקיבוצים; גן שמואל, גת, בית ניר ומחלבת יטבתה.

 מצאתם טעות בכתבה, זה לא נגיש! לחצו כאן ספרו לנו ונעשה הכל כדי לתקן.

About the author

שולי סונגו

שולי סונגו, מעורכות אתר נגישות-נט, עיסוקה העיקרי מנהלת חשבונות מדופלמת עשרות שנים בתחום.

Add Comment

Click here to post a comment

דילוג לתוכן