שוב הוכח, כי סוכרת זה לא סוף העולם במסגרת חודש המודעות לסוכרת, הוזנקו הבוקר (רביעי, ט"ו בחשוון תשע"ז) 15 רוכבי אופנים סוכרתיים מכל רחבי הארץ, למסע של יומיים לאורך 250 ק"מ מהמרכז הרפואי זיו בעיר צפת ועד לכפר המכביה הממוקם בלב גוש דן בעיר רמת-גן.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
המסע נערך במסגרת אירועי חודש המודעות לסוכרת, במטרה לקדם מודעות על המחלה והשמירה על אורח חיים בריא, כחלק מהטיפול בסוכרת, במקביל לטיפול התרופתי.
ד"ר סלמאן זרקא מנהל המרכז הרפואי זיו בעיר צפת, בירך את הרוכבים ואמר; "חולי הוא לא פעם מושג תפיסתי ואתם מוכיחים שאפשר להשתחרר ממנו על ידי מעשים. אני מלא הערכה אליכם וגאה בכם על היוזמה, האחריות והמסר לכל הסוכרתיים וכלל הציבור, כי הכל אפשרי וכי פעילות גופנית ואתגרים תורמים לבריאות הגוף והנפש. כל הכבוד!"
ד"ר אורנה דלי-גוטפריד, מנהלת המרכז לסוכרת נעורים ואנדוקרינולוגיה ע"ש בריניין במרכז הרפואי זיו, שכמה מהרוכבים הם מטופליה בעבר ובהווה, הוסיפה בהתרגשות; "אין זה מובן מאליו מה שאתם עושים. ברור לנו, כי מספר ה'סוכרתיים' בעולם, רק עולה בשנים האחרונות ואתם המענה לתופעה הזאת ומוכיחים, כי ניתן להתגבר על כל הקשיים.
למרות שחייהם של הרוכבים תלויים באינסולין, הם מצאו דרך לעסוק בספורט ממושך ואתגרי מבלי לחסוך מעצמם את מה שהם זקוקים לו.
עם המודעות והטכנולוגיה שיש כיום, אין סיבה שסוכרתיים לא יוכלו להגיע לכל הישג, להיות כל דבר ולעשות כל מה שיחפצו עם הליווי וההכוונה המקצועיים. "סוכרת זה ממש לא סוף העולם", אומרת ד"ר דלי-גוטפריד.
סוכרתי, איש הייטק, מיוזמי המסע הספורטיבי, כפיר טאהרי, מצהיר, כי; "סוכרתי יכול הכל! רכיבה על אופניים היא שגרת הטיפול שטובה ומתאימה לי. אנחנו מתכוונים להפוך את האירוע למסורת ולהראות שאפשר לנהל 'אורח חיים בריא עם סוכרת' ואף להגיע לפסגות שגם אנשים בריאים לא מגיעים אליהם".
Add Comment