חדשות נגישות-נט

חוק ההסדרים העוסק ב'הנגשת מבני ממשלה' לדיון בכנסת מחר

באם יעבור 'חוק ההסדרים העוסק בהנגשת מבני ממשלה' בניסוחו הקיים, יאפשר החוק למשרדי הממשלה, אשר נדרש על פי 'חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות' לסיים את תהליך ההנגשה בסוף שנת 2018, לדחות את סיום ביצוע התהליך לסוף שנת 2021. נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, מר אברמי טורם; "הנציבות, אמונה על אכיפת יישומן של תקנות הנגישות בפועל. לצערנו, דווקא הממשלה, שאמורה להוות חוד החנית ב'מהפכת ההנגשה' ולאפשר לציבור כולו להגיע ולהשתמש בשירותיה, לא נערכה די ליישום התקנות ודוחה את המועדים ליישומן באמצעות חוק ההסדרים.
אברמי טורם, נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות
אברמי טורם, נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות

הדיון בכנסת (שלישי י"ב אדר תשע"ח) בנוגע לסעיף בחוק ההסדרים העוסק בהנגשת מבני ממשלה מר אברמי טורם, נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות: "לצערנו, דווקא הממשלה, אשר אמורה להוות את חוד החנית במהפכת ההנגשה, לא נערכה די ליישום התקנות ודוחה את המועדים ליישומן".

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות בכנסת ישראל, תקיים מחר, יום (שלישי י"ב אדר, תשע"ח) דיון מיוחד ב'סעיף חוק ההסדרים לשנת 2019' אשר עוסק ב-הנגשת מבני משרדים של הממשלה.

ההצעה מבקשת לדחות את לוחות הזמנים לביצוע התאמות עבור הפלח שלא בוצע מתוך מבני משרדי הממשלה, יחידות הסמך, משטרת ישראל ושירות בתי הסהר ועוד.

דוברת היחידות המקצועיות של משרד המשפטים, הגב' עדי שמחוביץ–גליקמן, מסרה לפורטל כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה, כי; באם יעבור 'חוק ההסדרים העוסק בהנגשת מבני ממשלה' בניסוחו הקיים, יאפשר החוק למשרדי הממשלה, אשר נדרש על פי 'חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות' לסיים את תהליך ההנגשה בסוף שנת 2018, לדחות את סיום ביצוע התהליך לסוף שנת 2021.

פירוש ההצעה דחייה נוספת של הנגשת המרחב הציבורי בישראל ל-אנשים עם מוגבלות והמשך מתן שירות לציבור על ידי משרדי ממשלה במקומות אשר אינם נגישים.

בנוסף לדחיית המועדים מעבר לאלו שנקבעו ב'חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות' מוצע בהצעה זו, אף לקבוע, כי מקום שהמדינה מחויבת ב-הנגשתו ועתיד להתפנות עד סוף שנת 2023, לא יהיה חייב בהנגשה כלל עד מועד זה.

 הנגשת המרחב הציבורי

'הנגשת המרחב הציבורי' היא תנאי בסיסי כדי לאפשר לאנשים עם מוגבלות, המהווים 20% (אחוזים) מהציבור בישראל, גישה לשירותים היומיומיים הבסיסיים ביותר, כגון; משרדי הממשלה השונים, בתי משפט, לשכות התעסוקה, תחנות משטרה, בתי משפט ועוד.

נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים, המתנגדת להצעה זו, רואה בכך פגיעה ב'חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות' ובתהליך ל-הנגשת המרחב הציבורי בישראל.

נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, סבורה, כי במסגרת החוק הקיים, ישנם מנגנונים אשר מאפשרים מתן מענה לרוב הבעיות העולות מהשטח, תוך איזון בין הקשיים בביצוע ההנגשה לבין זכותם של אנשים עם מוגבלות לנגישות.

 אכיפת יישומן של תקנות הנגישות בפועל

נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, מר אברמי טורם; "נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, אמונה על אכיפת יישומן של תקנות הנגישות בפועל. לצערנו, דווקא הממשלה, אשר אמורה להוות את חוד החנית ב'מהפכת ההנגשה' ולאפשר לציבור כולו להגיע ולהשתמש בשירותיה, לא נערכה די ליישום התקנות ודוחה את המועדים ליישומן באמצעות חוק ההסדרים.

 הדיור הממשלתי

יתרה מכך, ניכר, כי 'הדיור הממשלתי' טרם סיים את הסקר לבחינת כל המבנים שתחת אחריותו ואין בידיו נתונים מלאים ומהימנים. נפגשנו עם הדיור הממשלתי מספר פעמים על מנת למצוא פתרונות אחרים ונקודתיים לקשיים שהוצגו, אך לצערנו, ללא הצלחה.

אנשים עם מוגבלות בישראל, ממתינים לנגישות זה שנים רבות ומאסו במצב בו אינם יכולים להיכנס למקומות היומיומיים ביותר יחד עם הציבור כולו.

נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, תמשיך להילחם למענם ולמען כולנו ל'מרחב ציבורי נגיש' ומתאם לכלל האוכלוסייה". סיכם נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, מר אברמי טורם.

About the author

משה נעים

עורך ואחראי האתר. משה נעים, יליד שנת 1953, נולד ב'מעברת אגרו-בנק' בעיר חדרה. בילדותו חלה ב'מחלת הפוליו' ברגלו. החל בגיל 16 ככתב ומפיק ושדר בתכנית הספורט "שירים ושערים" שירת שירות מלא בצה"ל, כתב בעיתונות הארצית כפרילנסר ("במחנה", "דבר", "על המשמר", "חדשות הספורט", "עיתון חדשות", "הארץ", "ידיעות אחרונות") כתב וערך בעיתונים שונים ומקומיים.
משה נעים, הוא עורכו הראשון של העיתון המקומי 'כאן נעים' בעיר חדרה ואתר האינטרנט הארצי – מקומי; 'kan-naim.co.il'. העיתון המודפס, נוסד באפריל שנת 1976 ואחר-כך בספטמבר שנת 1992, נוסד עיתון האינטרנט של כל המדינה והועלה לרשת כיום שמו כאן | ישראל (http://kanisrael.co.il).

Add Comment

Click here to post a comment

דילוג לתוכן