
סטודיו אנד ג'וי, מתרחב ופותח רשת של עשרה "מרכזי שותפים" ברחבי הארץ שבהם יועסקו אנשים עם מוגבלויות, קשישים, עולים חדשים ונוער בסיכון בהכנת מתנות, זרי פרחים וחבילות שי. בכל מרכז, ישולבו 20-30 עובדים שישרתו את הלקוחות שבאזור הגיאוגרפי הסמוך. ההשקעה הכוללת בפרויקט מגיעה ל-11 מיליון שקלים והיא תעשה בשיתוף עם זכיינים עסקיים – חברתיים ברחבי הארץ.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’נגישות-נט' ב’פייסבוק' או ב’טוויטר'
אנד ג'וי, נחשב מחלוצי העסקים החברתיים בישראל והוקם בשנת 2007, על ידי מר נדב עטיה, כשתחום העסקת אנשים עם מוגבלויות מחוץ למפעלים המוגנים כלל לא היה קיים ומוכר בארץ.
מודל ההכנסות של הסטודיו, מבוסס אך ורק על מכירת מוצרים איכותיים לאנשים בודדים וארגונים ללא קצבאות, תמיכות ותרומות ובמקביל מאפשר לעובדים להשתכר לאורך כל השנה שכר שעתי הוגן עם כל התנאים הסוציאליים.
מר נדב עטיה, מנהל סטודיו אנד ג’וי, המעסיק ’אנשים עם מוגבלויות’ ב'עבודות שזירת פרחים', אומר, כי; "מאז הקמת אנד גוי, הוכשרו בו מעל 100 עובדים, שעבודתם היוותה קרש קפיצה למעבר למסלול חיים נורמטיבי.
עם התפתחות המיזם, יש פניות רבות הן מצד לקוחות, שמבקשים לרכוש את המוצרים בנגישות רבה יותר ברחבי הארץ והן מבחינת אנשים עם מוגבלויות המבקשים להשתלב בעבודה שמתגמלת אותם בצורה מכובדת והוגנת".
"לאחרונה, פתחנו את 'מרכז השותפים' הראשון ב'פארק אפק' בעיר ראש העין, אשר חיבר בין הלקוחות שרוכשים לבין צוות העובדים שבמקום. מרכז השותפים זוכה להצלחה רבה ופוקדים אותו לקוחות מכל הארץ ולכן, אנו פותחים מרכזים נוספים במתכונת דומה.
מרכזי השותפים, יקיימו סיורים, ימי התנדבות חווייתיים לארגונים וועדים, מרכז מבקרים, חנות מפעל ועוד. הרעיון הוא שכל סניף ברשת יפעל כיחידת רווח, אבל לא במקסום רווח – אומר מר עטיה ומוסיף; "כבר היום אנד גוי, מוותר על 80% מרווחיו לטובת קיום הערכים החברתיים שעומדים בבסיסו.
מכאן, שההשקעה וההצטרפות לפרויקט מתאימה למי שמתייחסים באופן שווה לרווח ולרווחה. הפריסה הארצית תאפשר הוזלת מחירי השינוע ומחיר המוצר הסופי וכך תאפשר לנוספים לרכוש מוצרים עם ערך חברתי". סיכם מר נדב עטיה, מנהל סטודיו אנד ג’וי.
█ סטודיו אנד ג'וי
■ מצאתם טעות בכתבה, זה לא נגיש! לחצו כאן ספרו לנו ונעשה הכל כדי לתקן.
Add Comment